Karides herkes tarafindan sevilmez ve genelde restoranda siparis edilir bizim ailede. Bende cok sevince is basa dustu ve kendim yapmaya basladim. Bu tarife cok basit ama bir o kadarda lezzetli! Karides sevmem, yemem diyenler bile bu tarifeden sonra fikir degistirdi:)))
Malzemeler:
300 gr karides
2 dis sarimsak
3 yemek kasigi sivi yag
tuz
karabiber
suslemek icin maydanoz ve kavrulmus susam
Yapilisi:
3 yemek kasigi sivi yagimizi wok tavamiza aliyoruz. Yagimiz isindiginda 2 dis sarimsagimizi ortadan bolerek ekliyoruz. Sarimsaklarimiz pembelestiginde karidesleri ekliyoruz ve 3-4 dakika kavuruyoruz. Atesten almadan once tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Karidesleri uzun sure pisirirseniz sertlesiyorlar ve tadi degisiyor, 3-4 dakika pisme suresi yeterlidir.
Karidesleri tabaga alip kavrulmus susam ve maydanoz ile susluyoruz ve yemegimiz hazir. Meze niyetine cok guzeldir, afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder