Pratik tatlilardan bir tanesi daha, deneyin kesin memnun kalirsiniz! Malzemeler ve yapilisi ayni anda verecegim. Ben 1 paket hamurdan iki tepsi yaptim, isterseniz daha buyuk tepside yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket filo/ hazir baklava hamuru
200 gr tereyagi
0,5 cb siviyag
Sekilde goruldugu gibi hamurlari buzerek tepsiye aliniz, uzerine eritilmis tereyagi ve siviyagi karisimini dokunuz. Firinda 180 derecede 15-20 dakika kizarana kadar pisiriniz.
Sos:
2sb sut
2 vanilin
1 yumurta
1/2 sb seker
1 kabartma tozu
Butun malzemeleri mixer yardimi ile cirpiniz. Firindan cikardiginiz hamurun uzerine elde ettiginiz soS dokunuz ve tepsiyi tekrar firinlayiniz. 200 derece sos pisene kadar, 15 dakikada pisiriniz.
1,5 sb seker ve 1 sb suyu serbet yapiniz, limonsuyu eklemeyi unutmayiniz.
Her tatlida oldugu gibi biri soguk, 1 sicak olmak uzere serbeti hamurun uzerine dokunuz.Ben genelde serbeti once yaparim, soguk kullanmak icin. Tatliyi findik veya ceviz ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun
Cok lezzetli gorunuyor Kiymet. Paylasim icin tesekkurler:)Canan Uyar
YanıtlaSilCanan abla, yorumunuz icin tesekkur ederim, tavsiye edebilecegim bir tatli! Afiyet olsun...
YanıtlaSil