Merhabalar,
Yapimi cok pratik, tadi 10 numara bir salata sunuyorum sizlere:))
Malzemeler: 4 kisilik
2 yk siviyag
1 sb sehriye, ben tel sehriye kullandim
1 adet bulyon, ben zeytinyagli olani tercih ettim
2 sb su
2 adet havuc
3 adet yesil sogan
dereotu
nareksisi, siviyag, tuz
Yapilis:
Derin bir tavaya 2 yk siviyag eklenir, yagimiz isininca sehriyeler eklenir ve kavrulur. Pembe/ kahverengi tonuna gelince sicak su ve bulyon eklenir. Altini kisiniz ve pilav gibi pisiriniz.
Sehriyeyi sogumaya birakin. Havuclari rendeleyip, sogan ve dereotunu dograyip soguk sehriyeye ekleyiniz. Arzunuza gore nareksisi, siviyag, tuz ve ceviz ile renklendiriniz! Afiyet, sifa olsun!
Bitmis hali..
Bunu deneyecegim birgun.
YanıtlaSilInsallah canim! bende senin kanaryana niyetlendim, yaparsam bloga eklerim:))
YanıtlaSilİnanır mısınız,ilk yaptığım salatadır (lise yıllarımdan kalma) hala da seve seve hazırlar,afiyetle tüketirim:) Şehriye salatası bir klasik,bir iptiladır bizim evde.7/24 yesem hayır demem.Tavuk da çok yakışıyor.Ellerine sağlık!
YanıtlaSilKalbi selamlarımla
Cafe Pepelacim, 7/24e katiliyorum:)) Yillardir eskimeyenlerimdendir,seninde sevdigine sevindim!
YanıtlaSilLibyaya sevgilerimle...
su anda yapacagim sadece birazcik degisiklik yapacagim :)))
YanıtlaSilyaptim, bloga koydum bile :)) superrr olduu
YanıtlaSil