Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Ocak 2011 Cuma

Incir tatlisi

Incir tatlisi benim pratik, 30 dakikada hazirladigim tatlilardan. Her zaman tutar, sizi yari yolda birakmaz:)) Calisan bayanlarin sikca yaptigi bir tarife, herkes bilir ama ben ozel bir istek uzerine yaziyorum bu yaziyi.
Facebook sayfamda incir tatlisinin resmi var. Eski ogrencilerimden, simdi evli bir bayan ve anne olan Rabiacim, "lutfen tarife verirmisiniz "diye rica etmis. 1 hafta icerisinde yayinlarim dedim ama ogretmen yuregim dayanamadi, 2 gun icerisinde yazdim:)) Gece saat 01,uyku tutmadi, bende sevindereyim cici anneyi dusuncesi ile basladim yazima.....

Malzemeler: 4 kisilik
12 adet kuru incir
12 tk seker
Ceviz
Tarcin, Tereyag
Sos:
6 tk seker
1/2 cb su

Yapilis:
Tencerede suyu kaynatiniz, incirleri 4 dakika haslayiniz. Suzgece alip,soguk su ile sogutunuz.
Sogumuz, suzulmus incirlerin kapaklarini bir bicak yardimi ile kesiniz. Parmaginiz ile incirin ortasini aciniz. Bir tatli kasigi sekeri icine koyunuz, uzerine cevizleri ekleyiniz. Cevizler inciri yirtmasin,dikkat ediniz. Malum, dis goruntude onemli:)))
Incirleri borcama aliniz, uzerlerine tarcin ve tereyagi parcaciklari ekleyiniz. Bu tamamen sizin diyet ve zevkinize bagli,ne kadar cok yada az isterseniz...
Seker ve suyu eritip, incirlerin uzerine dokunuz.
Onceden isitilmis firinda 200 derecede incirlerin uzeri kizarana kadar, yaklasik 10-15 dakikada kizartin.... kaymak veya dondurma ile ilik olarak servis yapiniz... Afiyet, sifa olsun!
Servise haziriz
Firinlanmadan once

3 yorum:

  1. Kaymaklisi olsa da yesem dedim :) Kendim yapmadim ama baskasinda yedigim zaman sevdigim bir tatli :)

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde de cok incir var, denesem mi acaba.

    YanıtlaSil
  3. @Seymacim, keske aramizdan bir okyanus olmasa idi:))
    @Gul, canim sen Fransiz takiliyorsun bu ara, degisiklik olsun biraz de Turkish tatli yap:))

    YanıtlaSil