Merhabalar!
Bu oglen sosyal medyada paylastim, yogun istek uzerine en hizlisindan yaziyorum Malzeme listesi gozunuzu korkutmasin, cogu zaten evde bulunan malzemeler. Inanin misafirlerinizin takdiri herseye degecektir...Misafire hizmet ibadettir...
75 gr odasicakliginda tereyagi
75 gr seker
1 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 cay bardagi hindistancevizi
125 gr un
Hamuru yogurun, kelepceli kek kalibina firinkagidi koyup hamuru icine eliniz ile form verin. ve kenara birakin, sosunu yapalim.
Sos:
3 yumurta
200 gr seker
100 gr tereyagi
1 paket ricotta peyniri
1 adet 500 gr kwark, Turkiyede bulamazsaniz malesef 3 paket labne peyniri ve 1 paket sivikrema kullana bilir.
1 paket creme fraiche, eksi krema
1 tatli kasigi hindistancevizi esansi
1 vanilin
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
yarim su bardagi hindistan cevizi sutu
360 gr konserve ananas
6 yemek kasigi hindistancevizi.
Yapilis: Yumurta ve sekeri iki dakika mikserde cirpin, ananas harici butun malzemeleri ekleyin ve cirpin,. Ananaslari suzun ve sakin suyunu atmayin, kenara alin. Ananas parcalarini bicak yardimi ile biraz daha kucultun ve sos harcina ekleyip, bir saat 150 derecelik firinda pisirin. Pistikten sonra firinin kapagini cok az acin, yavasca hava ciksin. 2 saat firinda sogutun, sonra bir gece dolapta bekletin. Ananasi cok seviyorsaniz fazla kullanmaniz mumkun..
Pelte: Dokmedigimiz ananasin suyunu teflon tavaya alin ve kaynatin. Diger tarafta kucuk bir kapta 2 yemek kasigi seker ve 2 yemek kasigi nisastayi 2 yemek kasigi soguk su ile eritin ve kaynayan ananas suyuna ekleyip pelte kivamina gelene kadar pisirin, 5 dakika sogutun ve cheesecake in uzerine yayiniz. en azindan iki saat dolapta sogusun. Uzerini istediginiz sekilde susleyin, ben teflon tavada 4 yemek kasigi hindistan cevizini hafiftan kahverengi yaptim ve findik ile beraber sundum,.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder