Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Nisan 2013 Salı

Surinam salatalik tursusu

Merhabalar!
Surinam yemeklerini cok severim, repertuvarimda birkac yemek ve bu tursu var ki yilda bir kez ma-aile bizim evde keyifle yeriz:) 
Calistigim donemlerde Hint asilli bir ogretmen arkadasin emeklerini inkar edemem, o azimli bir ogretmen, bende daha azimli bir ogrenci olunca mukemmeliyeti yakaladik sanki:)))

Bu tursuda dikkat edilmesi gereken birkac husus var..1. Bir gun onceden yapin ki daha lezzetli olsun..2. Hollanda salataliklari 20 cm civarinda, ona gore tarifi duzenleyin..3. Madame Jeannet biberi olmazsa olmaz, kendine has bir kokusu ve acisi var, google teyzeden sorun, bulun, alin oyle yapiniz:)

Malzemeler:
1 adet salatalik
1 adet kirmizi sogan
1 adet madame jeannet biberi

Sos icin:
100 ml su
100 ml sirke
5 adet karanfil
2 yemek kasigi seker
1 cay kasigi karabiber
1 tutam tuz.

Yapilisi:
Salataligi ortadan bolunuz ve 2 cm kalinliginda dograyiniz, kirmizi sogani ikiye bolunuz ve piyaz seklinde dograyiniz. Madame Jeannet biberi cok aci, cekirdeklerini cikartirken ve dograrken lutfen eldiven kullanin! 
Diger bir kapta sosu karistirin, ilave ediniz, kapak ile kapatiniz ve 1 gece dinlendirin. Aci yemeklerin yanina cok yakisan basit bir tursu! 



Bu aralar boyleyim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder