Ev yapimi kunefede yaptim:)) her zaman mumkun degil tabii restorana gitmek, Turkiyede tatilde olmak:)) Biz begendik, umarim sizde begenirsiniz..
Serbet: 3/4 su bardagi seker,1 su bardagi su ve 2 damla limon. Once bunlarin hepsini kaynatin ve ilimaya birakin. Fazla sekerli sevmezseniz seker oranini azaltin.
Malzemeler:
2 kisilik tek kunefe icin veriyorum tarifeyi.
150 gr taze tel kadayif
100 gr tereyagi
1 paket mozarella
pekmez
50 gram odasicakligindaki tereyagi ve tel kadayifi guzelce harmanlayin, yag eriyene kadar devam ediniz. Taze kadayif Amsterdamda cogu marketlerde bulunur, no worries
Bu sekile olmasi gerekiyor
TEflon tavaya 25 gr tereyagi alin, cok kisik ateste erisin
Tel kadayifin yarisini hemen uzerine bastirin, dilimlediginiz mozarella yada tuzsus dil peynirini ekledikten sonra diger kalan tel kadayifi bastirin. DErin bir tencereye sul doldurun, kunefenin uzerine koyun, o agirlikla daha guzel pisecektir.
Altini kontrol edin, kisik ateste kizaran kunefe guzelce kizarmis ise tavanin uzerine bir tabak kapatin ve ters cevirin.
Tavayi bir mutfakpecetesi yardimi ile silin, elinizi yakmayin. Kalan tereyagi ve cok az pekmezi tavaya alin ( pekmez opsiyonel ama inanin cok yakisti) ve kunefeyi yavasca icine koyun.
ALt tarafda kizarinca ters cevirerek yine tabaga alin ve ilik olan serbeti dokunuz.
Afiyet sifa olsun! bu porsiyon iki kisilikti, unutmadan yazayim
Maher Zain, Ya Nabi
elinize sağlık nefis olmuş :)
YanıtlaSilHarika gözüküyor elinize sağlık tatmayı çok isterdim şuanda :)
YanıtlaSil