Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Eylül 2014 Cuma

Ev yapimi kunefe



 Merhabalar!
Ev yapimi kunefede yaptim:)) her zaman mumkun degil tabii restorana gitmek, Turkiyede tatilde olmak:)) Biz begendik, umarim sizde begenirsiniz..

Serbet: 3/4 su bardagi seker,1 su bardagi su ve 2 damla limon. Once bunlarin hepsini kaynatin ve ilimaya birakin. Fazla sekerli sevmezseniz seker oranini azaltin.

Malzemeler:
2 kisilik tek kunefe icin veriyorum tarifeyi.
150 gr taze tel kadayif
100 gr tereyagi
1 paket mozarella
pekmez


 50 gram odasicakligindaki tereyagi ve tel kadayifi guzelce harmanlayin, yag eriyene kadar devam ediniz. Taze kadayif Amsterdamda cogu marketlerde bulunur, no worries
 Bu sekile olmasi gerekiyor
 TEflon tavaya 25 gr tereyagi alin, cok kisik ateste erisin
 Tel kadayifin yarisini hemen uzerine bastirin, dilimlediginiz mozarella yada tuzsus dil peynirini ekledikten sonra diger kalan tel kadayifi bastirin. DErin bir tencereye sul doldurun, kunefenin uzerine koyun, o agirlikla daha guzel pisecektir.
 Altini kontrol edin, kisik ateste kizaran kunefe guzelce kizarmis ise tavanin uzerine bir tabak kapatin ve ters cevirin.

 Tavayi bir mutfakpecetesi yardimi ile silin, elinizi yakmayin. Kalan tereyagi ve cok az pekmezi tavaya alin ( pekmez opsiyonel ama inanin cok yakisti)  ve kunefeyi yavasca icine koyun.

 ALt tarafda kizarinca ters cevirerek yine tabaga alin ve ilik olan serbeti dokunuz.

 Uzerini susleyin pusleyin oyle ikram edin. Biz dondurma almistik ama unuttuk dondurma dolapta. Zeyd bu tatliyi cok sevdi, insallah yapilir bolca...
 Afiyet sifa olsun! bu porsiyon iki kisilikti, unutmadan yazayim


En guzel dua, baskasinin haberi olmadan edilendir..adinizin bugun cok anilmasi dilegiyle..

Maher Zain, Ya Nabi


2 yorum: