Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Mart 2013 Pazartesi

Saray Helvasi

Merhabalar!
Cok lezzetli, 2 hafta kadar muhafaza edebileceginiz, elle yenilmesi sart olan bir helva:)) 


 Malzemeler: 1kg beyaz un, 250 gr pudra sekeri, 250 gr tereyagi, 1 su bardagi cekilmis ceviz.
Firini isitip, unu yuvarlak firin tepsisine dokunuz. 180 derecedeki firina tepsiyi koyun ve 10 dakika sonra cikarip guzelce harmanlayin unu, sonra tekrar 10 dakika firin, tekrar harmanlama, tekrar 10 dakika firinda unu kavurduktan sonra cikartin. Kisacaci, 30 dakikalik zaman icerisinde un firindan 3 kez cikartilip karistirilacak:)
 Un firindan ciktiktan sonra seker, parcalanmis yag parcalari ve cevizi ekleyip 10 dakika bekleyin.
Sonra eliniz ile, ki 10 dakika icerisinde un sogumus oluyor, karisimi guzelce homojen hale getirin. Hamur gibi yogurmayin, elinizi duz tutun, avucunuzun ici ile daireler cizin, un sertlesip form aliyor zaten
 Tepsideki helvayi bir metal yemek kasigi yardimi ile iyice basin, sonrada bicak ile istediginiz sekli verin.
Tepsiyi 2 saat derindondurucu ya koyunuz, bu sekilde tereyag soklaniyor ve muhtesem bir lezzet ortaya cikiyor. 2 saat sonra derin dondurucudan cikartin, saklama kabina alin ve kahve keyfi yapin derim:))
      Arzu ederseniz uzerine ben mari usulu eritilmis cikolata ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Oyle bir sessizlik ki benimkisi, Disim Sukut, Icim Kiyamet..



Mercan dede, gel gor ask neyledi beni..





1 yorum:

  1. Ooo, dit recept zocht ik! Heerlijk, ik ga het vanavond meteen proberen :D

    YanıtlaSil