Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Mart 2012 Pazar

Kousenband

Merhabalar!
Kousenband yemegi Hint asilli is arkadasimdan ogrendigim leziz bir yemek. Suriname mutfaginin klasiklerinden...Geleneksel olarak yilda 1 kez yapip, butun aile toplanir yeriz...yapimi biraz uzun gibi gorunsede oyle degildir:)) Malzemeleri bulabilen yapsin, cok bereketli bir yemek, bir tencere rahatlikla 10-15 kisiyi agirlar, acisi cigkofte acisi gibi, yedikce yediriyor. Haslanmis pirinc yada ekmek arasi yapip yenilir..Yanina yogurtlu bir salata sart, ayran niyetine:))

Malzemeler:
5 adet sarimsak
3 adet sogan
Arzuya gore zencefil
2-3 adet madame jeannette biberi
500 gr tavuk gogsu
5 adet patates
500 gram kousenband
2 yk salca
tuz
3 renkli dolmalik biber

Yapilisi:
Sogan, sarimsak, zencefil, madame jeannette biberlerini rondodan gecirin, bol yagda kavurun.Diger bir tavada soyulmus patatesleri kup kup dograyin ve az bir yagda kavurun. Kavrulan soganlarin icerisine dogranmis tavuk etini ekleyip kavurun, 5 dakika sonra salcayi ekleyin. Sonra dogranmis kousenbandlari, patatesi ve kup kup dogranmis biberleride ekleyip tencerenizin kapagini kapatin. 10 dakika kisik ateste pistikten sonra, su eklemenize gerek yok, uzerine arzu ettigini kadar baharat ve sos ekleyiniz..Zahmetli gibi gorunsede deger bu kadar zahmete:))
Yerken:)) Bu yemegi Zeyd'i ziyarete gelen komsularimiz icin yaptum, begendiler ve ozellikle bloga eklememi istediler, buyrun guzeller:))


Soya sosu ve baharatlar eklenmeden onceki hali..


Bu soslar olmadan olmaz, marketinizden temin ediniz:))


Kavrulmus patates, dogranmis biberler ve kousenband


Rondodan gecirilmis sogan, sarimsak, zencefil, madame jeannette biberi bol yagda kavrulurken


Kousenband uzun bir fasulye:)) madame jeannette ise kucuk sari biberler..zencefili tanirsiniz:)

2 yorum: