Merhabalar!
Kousenband yemegi Hint asilli is arkadasimdan ogrendigim leziz bir yemek. Suriname mutfaginin klasiklerinden...Geleneksel olarak yilda 1 kez yapip, butun aile toplanir yeriz...yapimi biraz uzun gibi gorunsede oyle degildir:)) Malzemeleri bulabilen yapsin, cok bereketli bir yemek, bir tencere rahatlikla 10-15 kisiyi agirlar, acisi cigkofte acisi gibi, yedikce yediriyor. Haslanmis pirinc yada ekmek arasi yapip yenilir..Yanina yogurtlu bir salata sart, ayran niyetine:))
Malzemeler:
5 adet sarimsak
3 adet sogan
Arzuya gore zencefil
2-3 adet madame jeannette biberi
500 gr tavuk gogsu
5 adet patates
500 gram kousenband
2 yk salca
tuz
3 renkli dolmalik biber
Yapilisi:
Sogan, sarimsak, zencefil, madame jeannette biberlerini rondodan gecirin, bol yagda kavurun.Diger bir tavada soyulmus patatesleri kup kup dograyin ve az bir yagda kavurun. Kavrulan soganlarin icerisine dogranmis tavuk etini ekleyip kavurun, 5 dakika sonra salcayi ekleyin. Sonra dogranmis kousenbandlari, patatesi ve kup kup dogranmis biberleride ekleyip tencerenizin kapagini kapatin. 10 dakika kisik ateste pistikten sonra, su eklemenize gerek yok, uzerine arzu ettigini kadar baharat ve sos ekleyiniz..Zahmetli gibi gorunsede deger bu kadar zahmete:))
Yerken:)) Bu yemegi Zeyd'i ziyarete gelen komsularimiz icin yaptum, begendiler ve ozellikle bloga eklememi istediler, buyrun guzeller:))
E simdi o soslari nereden byulacagiz Kiymet hanim :)
YanıtlaSilSeyma hanimcim, Chinatown size cok yakin:))
YanıtlaSil