Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Mart 2012 Salı

Bruksel lahanasi

Merhabalar!
Bruksel lahanasini herkez sevmez o yogun, kendine has kokusundan dolayi..orta sicak aperetif olarak, yaa et yemeklerinin yaninda cok leziz bir alternatif! Ben servis aninda resim cekemedigim icin tavadan goruntu aldim:))

Malzemeler:
400 gr bruksel lahanasi
1 litre su, tuz, 3-4 damla limon suyu
2 adet sarimsak
2 yk siviyag
2 yemek kasigi kavrulmus susam
arzuya gore ceviz.

Yapilisi:
Bruksel lahanalarinin alt bolumunu kesin, yikayin ve tencerede kaynayan suya tuz ve 3-4 damla limon suyu ekledikten sonra lahanayida ekleyin ve 3 dakika orta ateste kaynatin. Suzgecten gecirin, uzerine bolca soguk su ekleyinki daha fazla pismesin.
2 yk siviyagi isitin, sarimsaklari ince ince dograyin ve kavurun, pembelesince lahanalari ekleyin ve kavurun 2-3 dakika. Sonra tuz, susam ve ceviz ekleyin..Lahanamiz hazir, afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Değerli yorumun için çok teşekkür ederim canısı..Daha iyiyim çok şükür.Brüksel lahanasının biz hep yemeğini yapardık ama böyle hiç denemedim,yapayım bari.ellerine sağlık.Ziet erg lekker uit:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Bu tarifi deneyecegim insallah severiz..

    YanıtlaSil
  3. Ben severim Kiymetcimde evdekilerin arasi yok, ellerine saglik, renk super :)

    YanıtlaSil