Merhabalar!
Bruksel lahanasini herkez sevmez o yogun, kendine has kokusundan dolayi..orta sicak aperetif olarak, yaa et yemeklerinin yaninda cok leziz bir alternatif! Ben servis aninda resim cekemedigim icin tavadan goruntu aldim:))
Malzemeler:
400 gr bruksel lahanasi
1 litre su, tuz, 3-4 damla limon suyu
2 adet sarimsak
2 yk siviyag
2 yemek kasigi kavrulmus susam
arzuya gore ceviz.
Yapilisi:
Bruksel lahanalarinin alt bolumunu kesin, yikayin ve tencerede kaynayan suya tuz ve 3-4 damla limon suyu ekledikten sonra lahanayida ekleyin ve 3 dakika orta ateste kaynatin. Suzgecten gecirin, uzerine bolca soguk su ekleyinki daha fazla pismesin.
2 yk siviyagi isitin, sarimsaklari ince ince dograyin ve kavurun, pembelesince lahanalari ekleyin ve kavurun 2-3 dakika. Sonra tuz, susam ve ceviz ekleyin..Lahanamiz hazir, afiyet olsun..
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim canısı..Daha iyiyim çok şükür.Brüksel lahanasının biz hep yemeğini yapardık ama böyle hiç denemedim,yapayım bari.ellerine sağlık.Ziet erg lekker uit:)
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilBu tarifi deneyecegim insallah severiz..
Ben severim Kiymetcimde evdekilerin arasi yok, ellerine saglik, renk super :)
YanıtlaSil