Merhabalar!
Yine yogun bir haftadan sonra yazi yazmaya zamanim oldu. Yazmaktan cok okumayi sevdigim icin, havalar isindigi icin, yaz tembelligi uzerime coktugu icin..anladiginiz gibi, yazmamaya sebep cok:))
Bu kek tarifesi 17 yildir uyguladigim bir tarifedir. Babamin favorilerindendir. 1 ay once tarif defterimi elime alinca ilk sayfalardinda rastladim ona. O gunde annemlere gidecektik, babama nostalji olsun diye yaptim, iyikide yapmisim:)) Son 3 haftada 4 kez yaptim, 2. gune kaldiginda bence daha lezzetli oluyor, misafirlerimden onay aldim...
Kek malzemesi:
2 yumurta
1 sb seker
3/4 sb siviyag
1,5 su bardagi un
1/2 sb yogurt
1/2 adet kabartma tozu
6 yk tahin, susam
Yapilisi:
Seker ve yumurtalari mikser yardimi ile 2 dakika cirpin, ardindan tahin haric diger malzemeleri ekleyin. 3 yk tahini en son ekleyin. Kek kalibiniza hamuru alin, 3 yk kasigi tahini ustune ekleyin, arzu ederseniz susamda ekleye bilirsiniz.. Onceden isitilmis firinda 150C 30-40 dakika pisirin. afiyet, sifa olsun!
Un helvasi anneme ait:))
Kıymetcim, bunu 17 yıl evvel senin ellerinden annende yemiştik. Tekrar ellerine sağlık.
YanıtlaSilEn iyi dileklerimle,