Yine cok guzel bir hafta gecirdik elhamdulillah. Dostlarimizla Sabri agabeyin bahcesinde guzel bir aksamin ardindan, bahceden gelen nimetlerle guzel pastalar ve yemekler hazirladik. Simdi tarifeye gecelim, facebooktan rica eden arkadaslar icin ozel:)) Bu pastayi bizim hane cok sevdi, haftada 2 kez yapip sevdiklerimiz ile paylastik..
Kek icin malzemeler:
4 yumurta
150 gr seker
100 gr un 2 cay kasigi kabartma tozu
Ara kat:Meyve yogurdu, ben biologisch rodevruchten kwark kullandim, Cilek
Krema:1 paket kremsanti, 100 gr labne peyniri, 3 yk pudra sekeri, 1 adet krema sertlestirici, Cilek receli, arzu ettiginiz meyve
Yapilis:
4 adet yumurta akini mikser yardimi ile cirpiniz ve 10 dakika buzdolabinda bekletiniz. 4 adet yumurta sarisini mikser ile 2 dakika cirpiniz, sonra sekeri ekleyip yine 2 dakika cirpiniz. Son asamada ise un ve kabartma tozunu ekleyip 2 dakika cirptiktan sonra yumurta aklarini ekleyiniz. Hamuru fazla cirpmayin, yumurta akini yavas yavas ekleyin. Tepsiye aldiktan sonra onceden isitilmis firinda 150 derecede 30 dakika pisirin. Firindan cikardiktan sonra 2 saat bekleyiniz, sonra ortasindan kesiniz. Ara kat icin meyve yogurdu ve cilek kullandim ben. Kekin ust katinin uzerine cilek receli surubu kullandim, biraz islatinca daha lezzetli buluyorum.
Krem santi, pudra sekeri, labne peyniri ve krema sertlestiriciyi cirpiniz ve kekinizi krema ile susleyiniz. Uzerine arzu ettiginiz meyveleri ekleyip, isterseniz torten guss ile kapatiniz. Afiyet olsun!
O dutlarda gozum kaldi :) ama az kaldi bende kavusacagim insallah 1 hafta sonra :)
YanıtlaSilHer sey harika gorunuyor :)