Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Nisan 2011 Pazartesi

Irmik helvasi

Merhabalar!
Yine arayi actim:)) ama gercekten cok keyifli gunler gecirdik:))) 4 gunluk paskalya tatilinden dolayi izinli idik, havalarda guzel ve gunesli olunca bolbol disari keyfi, balkon sefasi yaptik...1 hafta icerisinde 3 bebek ziyareti, 1 sunnet senligi ve 1 umre yolcusu gonderdik:)) Yani gercekten cok yogun idik:)) Bu arada itiraf etmeliyim, bebeklerin 1 tanesi 7 aylik olmustu bile:((

Gelelim helvamiza..benim last minute tatlimdir kendisi, ani gelen bir misafir yada aksam cayin yanina 10 dakikada yapilan hafif bir ikram...Denemenizi tavsiye ederim!
Malzemeler:
1 cb siviyag
4 cb irmik
4 cb sut
2 cb seker
findik
Yapilisi:
Teflon tavaniza siviyagi dokun ve arzu ettiginiz miktardaki findiklari ekleyiniz...orta ateste findiklar pembelesene kadar kavurunuz. Sonra irmigi ekleyiniz.Diger derin bir kapta seker ve sutu karistirin, sekerin cok iyi erimesi lazim. Irmiginizi surekli karistirin, yanmasi an meselesi:)) Irmikler pembe/acik kahve rengini alinca sut-seker karisimini ekleyin ve karistirmaya deva. Irmikler sut ile homojen hale gelince tavanin altini kapatin. Istediginiz bir tabakta sekil verin, borcam olabilir..Ben bu sefer dondurma sekillendiricisini kullandim..Afiyet olsun!


Servise haziriz!



Sut ve irmigin karismasi


Irmik ve findiklarin bulusma ani:))





2 yorum:

  1. Sivi yag ile hic denememitim hep tereyagi ile yaptim , denemek lazim, thanks paylasim icin.

    Iyi tatiller bu arada tadini cikar dinlen :)

    YanıtlaSil