Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Ağustos 2014 Pazar

Beghrir, Fas krep

Merhabalar!
Nereye gidersen git, geri gelecegin yer yuvandir..guzel gecen bir tatil sonrasi, sila-i- rahim sonrasi kaldigimiz yerden devam ediyoruz..
Canim annemin sikca yaptigi Fas krepi sizlerle paylasiyorum..Annem birkac yil once dil okuluna gitti Amsterdamda, Hollandacasini gelistirmek icin..valla, dili gelistimi bilmiyorum amaaaa Fasli sinif arkadaslarindan bolca yemek tarifesi aldi, uyguladi ve bizi memnun etti:))
Aksarayda annem bu krepleri yapinca banada yayinlamak dustu efem:))

Malzemeler:
2 su bardagi ince irmik
2 su bardagi un
1 adet yas maya
1 adet kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
1 yumurta
4-5 su bardagi Ilik su


 Yapilisi:Mayamizi sekerimiz ve bir su bardagi ilik su ile eritelim ve 5 dakika bekletelim. Diger malzemeleride ekleyip, ortalama 4 su bardagi ilik su daha ekleyip hamurumuzu civik kek kivamina getirene kadar cirpalim. Once 3 su bardagi su ekleyin, az gelirse biraz daha kullanin. Bu hamurumuzu strec folya ile iyice kapatalim ve yarim saat bekletin..simdi bol resimli yapim asamasina gecelim.
 Hamur kabardiktan sonra tel cirpici ile iyice karistirin, homojen bir hamur elde edin.

 Puf noktalari..Kullandiginiz teflon tavanizda hiccc cizik olmayaca, aksi takdirde yapisiyor..Keramik tavalardada cok guzel yapilir...Ve her krepten sonra tavanizi soguk suda sogutmaniz gerekir...
 Soguk tavaniza bir su bardagi hamur koyun ve orta ateste pisirin, bu kadar basit:)) kucuk krep isterseniz bir kepce kek harci kafidir..

 Ocaginiz orta ateste olmali...





 Kreplerimizi hic cevirmiyoruz...ustundeki hamurlar bitene kadar, gozenekler olusana kadar pisirin
 Daha hizli olmasini isterseniz iki tava kullanin...

 Alti bu sekilde pismis olmali..
 Pisen krepleri temiz bir bezin uzerine serelim sogusun

 Her krepten sonra tavanizi soguk suyun altina tutun sogutun, bez ile icini kurulayin ve yeniden krep hamuru dokunuz
 Bu verdigimiz olculerde 13 adet krep elde ettik. Tarifin yarisini uygulasanizda bir yumurta ve bir maya kullanin..annem oyle dedi:)))
 Hamurlarin ustunun kurumamasi icin bir firca ile uzerine zeytinyagi yada aycicek yagi surunuz..



 Fasli arkadaslar bunu eritilmis tereyagi ve bal karisimi ile tuketiyor, ben sadece bal yada peynir ile seviyorum..Yapimi sizi korkutmasin, cok farkli bir lezzet!!

 
 Aksaray icin cal gel tanis olalim..memleketimi tanitmam sart:)) so proud of this lovely place, love spending my holidays here..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder