Merhabalar!
Kucuk bir aile oldugumuz icin genelde kek misafir geldiginde yapilir..ama bu tarifedeki kek iki- uc gun bayatlamayinca gonul rahatligi ile yapiyorum..Ramazanin ikinci haftasi olunca kan sekerim dustu galiba, tatli ihtiyacimi boyle karsiliyorum.
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
2 su bardagi nisasta
1 kabartma tozu
1 vanilin
1 fiske tuz
1 limon kabugu rendesi, 1/2 limon suyu
4 yumurta ve sekeri 3 dakika mikser ile cirpin. Vanilin, siviyag, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.Bir limonu yikayin ve kabugunu rendeleyin, yarim limonun suyunu ekleyin ve biraz cirpin. En son nisastayi ekleyin. Biraz civik hamur olacak, no worries there..
Genis bir kek kalibini tereygai yada margarin ile yaglayip onceden isitilmis firinda 160 derecede 40-45 dakika pisirin. Firindan cikinca uzerini bir mutfak ortusu ile kapatin ki yumusasin.
Birazda gulelim:)))
12 temmuz Filistin icin yapilacak bir protesto var, ajendaniza not edin:))
Hamarat anne, yine is basinda, masallah. Kek guzel gozukuyor, eminim ki tadi da guzeldir. Ben iki yemek kasigi nisasta ile yaparken sen sadece nisasta kullanmissin. Evde yapilan ve bayatlamayan kek, biz hanimlarin tercihi, tabii ki denenmeye deger bir tarif �� Ayse
YanıtlaSiliki subardagi nisasta cok geldi gibi bana
YanıtlaSilVerdiginiz nisastali kek tarifinizi yaptim cok guzel oldu misafirlerim tarafindan begenildi tesekkur ederim size tarif icin :)
YanıtlaSil