Merhabalar!
Fas mutfagini kesf etmeye devam ediyorum. Annemin yillardr yaptigi bu yemegi gecen hafta annem yapti ve bu haftada kendim yaptim..Kardesime gore "idare eder" esime gore "tipkisi"
olmus..sagolsun beni motive etmek ici cok caba harciyorlar cooook:))
Tajine pisirmek icin ozel toprak yoresel guvec vardir Fas mutfaginda, ama benim ocagimda kullanilamiyor, bende yaptim tencerede..demokraside careler tukenmez...
Malzemeler 4 kisi icin.
1 kg kemikli dana eti
1 adet lahana
1 adet sogan
1 bag maydanoz
1 paket safran
100 gr kuru erik
1,5 litre sicak su..
Yayvan tencereyi isitin, yikadiginiz eti kendi suyu cekilene kadar pisirin orta ateste..
Bir bag maydanozu bir maydanoz ile baglayin ki pistikten sonra tencereden catal ile cikarmakta zorlanmayin. Sogani soyun, lahanalari 4-5 buyuk parcaya bolun..
Annemi uzunnnn bir tatile gondermeden bizim evde yemekte idik ma aile..annem masada ponpon pecetelerimi begendi, ama zahmet etmisin ne gerek var demeden de gecemedi:)) Citir manti tarifeside en kisa zamanda sizinle insallah..
Bu yaziyi bugun fb de paylastim, is arkadaslarima gore tam kendimi tanimlamisim:)) ne ozguven ile calismisim ben o zaman yaaaaa:))
Irem Derici...Kalbimin tek sahibine..hayatimizda olan insanlarin kiymetini bilelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder