Merhabalar!
Yillardir yaptigim boregi ancak buraya ekledim, malum yogunuz bu aralar..
Malzemeler: 1 paket baklavalik yufka, 1 adet yagli Turk peyniri, 1 adet maydanoz, 3 yumurta, 1 su bardagi sut, 1 su bardagi siviyag..Yapilisi..Maydanozumuzu yikayip dogruyoruz, peyniri ufaliyoruz ve karistiriyoruz.
Baklavalik yufkamizi aciyoruz, en ust kata yarim avuc karisim serpistiriyoruz ve asagidaki gibi pile yada buzerek topluyoruz..Firin tepsisinin altina yagli kagit eklemeyi unutmayalim..Hamurumuzun hepsini bitirene dek ayni sekilde devam ediyoruz..
Firinimizi 200 derecede isitalim..
Yumurtaniz kucuk ise 3 adet, orta boy ise 2 adet kullanin.. siviyag, sut ve yumurtayi guzelce cirpin, boreklerin uzerine gezdirin, 200 derecelik firinda 30-40 dakika, alti ve ustu pisene kadar pisirin. Daha lezzetli, daha kalorili olsun diyorsaniz sut yerine sivi kremada ekleye bilirsiniz..( bu arada ben peynir harcinin kabina sosu yaptim, bulasiklari minimume indirme cabasindayim efemmm)
Kusak farki bu olsa gerek:)))
Yavu bingol, bir gonule sevda duserse...
Börek çok güzel görünüyor elinize sağlık..Kuşak farkını çok güzel anlatan bir resim..
YanıtlaSilmutlu hafta sonu dilerim..
İndir, indir... ne kadar az bulaşık o kadar çok doğa ;)
YanıtlaSilSende hafıza kaybı varsa ben de o böreklerden vaz geçerim. ... zaten çok uzaktayım dan maar geen börek :(((
YanıtlaSilSaadetli uc kiz dan biri yapar:)
YanıtlaSil