Merhabalar!
Eskiden pirinci cok severken, bu aralar yine bulgur ile arkadas oldum..yaslandim ondandir herhalde:) Bu kofteyi annem benim icin ozel yapardi, evlendikten sonra gecen canim cekince kalktim yaptim, iyi kide kalkmisim:)
Malzemeler: 500 gr kiyma, 1 boy rendelenmis buyuk sogan, maydanoz, 1 yumurta, 2 adet rendelenmis domates, 2 yemek kasigi salca, 2 cay bardagi dügÜrcük, tuz, karabiber, kimyon
Yapilisi: rendelenmis sogan, rendelenmis domates, dogranmis maydanoz, kiyma, salca, tuz karabiber, kimyon, yumurta,dügÜrcük iki dakika guzelce yogrulur. Ozellikle rendelenecek sogan ve domates, cunku onlarin sulari ile dügÜrcük pisecek. Kiymamiz yagli oldugu icin ekstradan yag eklemiyoruz..Yanina tuzlanmis patatesde ekledim, ilk yirmi dakika pisme surecinden sonrada yesil biber ekledim..
200 derecede 30 dakika pisirin, ben firina koymadan uzerine su serptim koftelerin..
Firindan cikinca sert olabilir, hemen folya gecirin koftenin uzerine
servis tabaginda..
Dilimleyip bu sekilde servis yaptim, cok doyurucu bir kofte oldu..Hollandada kabak bile salataliktan lezzetli oldugu bu donemde, kabagi rendeleyip dereotu ve yogurt ile harmanladim..isterseni ceviz ekleyin..
Bryan Adams, cloud number 9..golden oldie..sesini nerde duysam tanirim..so calm..
elinize sağlık :) çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSil