Merhabalar..
Nedir efendim, bu sebzelerin Turk bayanlarin ellerinden cektikleri? PAtlicandan tursu ve recel yapariz, kabaktan tatli ve dolma yapariz, doldurmadigimiz sebze yoktur derken artik sarmadigimiz sebze kalmayacak:)
Yillar once esimin bir yemekte yedigi lezzeti ancak 4 yil sonra yaptim, gec yapmak onemli degil, onemli olan yinede yapmak degil mi?:) teselli veriyorum...
Instagramda cok yorum alinca bu resim, hemen sicagi sicagina paylasayim efendim.
Mumkunse buyuk soganlari soyun ve yarisina kadar kesin..6 adet buyuk sogan yeterlidir bir tencere sarma icin..
3 bardak su ve bir tatli kasigi tuzu kaynatin, icerisine soganlari atip 4-5 dakika yumusayana kadar kaynatin. Kaynama suyunu dokmeyin!! Sonra lazim olacaktir...Yarim demet dere otu, 1 kasik salca, 1 adet kucuk dogranmis sogan, 200 gr kiyma, 1 su bardagi yikanmis pirinc, tuz, karabiber, 5 kasik siviyagi karistirin, ic harciniz hazir.
Soganlarimizi bir kevgirde sogutmaya alalim
Soganin en dis katmani en buyuk olanidir, ortadan kesiniz ve ic harctan alip kenarina koyunuz ve sariniz. Soganin ic katmanlarina geldikce ortadan kesmeye gerek yok, tek kati sarabilirsiniz.
Ben butun sarmalari tepsiye yerlestirdim, en kalin olanari en alta yerlestirdim..
Kaynama suyuna 1 yemek kasigi salca, 5 yemek kasigi siviyag, yarim limon suyu ekleyin..tuzu eksikse biraz daha tuz ekleyin..Tencerenin uzerine bir tabak koyup, 30-40 dakika kisik ateste pisirin. Soganlarin cucugu sarilamadigi icin en ust kata koydum, karamelize oluyorlar:)
Ellerine ve yuregine saglik, tarif en ince ayrintisina kadar anlatmissin, hem goze hemde mideye ziyafet cektirecek turden. Yapilacaklar listesine alindi bile...
YanıtlaSil