Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Ağustos 2013 Pazar

Cevizli milfoy tatlisi

Merhabalar!
Dun Instagramda yaptiktan hemen sonra paylastigim bu tatlinin tarifesini o kadar cok isteyen oldu ki, hemen yazarim dedikten sonra kendimi burda buldum:) Amsterdamda hava guzel, babasi Zeyd oglani balkonda havuz sefasi ile mesgul ederken bu blogger iceride is basinda:)

Rukiye arkadasimin anlattigi bir tarife, yemeden denedigim tariflerden yine bir tanesi:)

 Hollandada milfoyler bu sekilde satiliyor, her milfoy parcasinin uzerine kirilmis ceviz parcalari ekliyorsunuz. CEvizi cok seviyorsaniz cok eklersiniz..
 Milfoylari rulo yapiyorsunuz, kenarlarinin iyice yapismasini saglayiniz. Her ruloyu uc esit parca seklinde kesiniz.
 Onceden isitilmis firinda 200 derecede ortalama 15 dakika pisiriniz, hamurlar kizarana kadar..
 Kondense edilmis tatli sut. ( Hollanda ahalisi icin yaziyorum, simdilik sadece Vomarda bulabildim, malesef Albert Heijn ve Dirk van de Broek ta yok) Firindan cikan kurabiyelerimizi hemen servis tabagina aliniz ve sicakken bir tatli kasigi yardimi ile kurabiyelerin uzerine dokunuz.
Eger cok tatli olmasini istiyorsaniz kondense sutu daha cok dokebilirsiniz, damak tadina bagli. Ayni gun icerisinde tuketilmesi gerekir bence, citir citir hafif bir lezzet. Dun iftar misafirlerim ve komsum begenmis, deneyin derim:)




2 yorum: