Merhabalar!
Evdeki elmalar yenilmemekten sikayetci olunca careyi bu hafif tatliyi yapmakta buldum:-) Cok eskilerden kalan bir lezzet, annem yapardi daha ben coooook kucukken:-)
Malzemeler:
Arzu ettiginiz kadar elma
Ceviz
Tarcin
Seker
Su
Bu sekile geldikten sonra 1 su bardagi sicak suyu ekleyip, kisik ateste 15 dakika pisiriniz yumsayana kadar, eger su cabuk biterse biraz daha su ekleyin. Sonra 200 derecede ki firinin grill bolumunde 5 dakika ustu kizarana dek kizartin, soguduktan sonra servis yapiniz.
Kaymak yada mascarpone ile servis yapa bilirsiniz, bende olmadigi icin yapmadim:-)
Bu guzel Mercan Dede ile kapanis yapalim!! Halitus
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/smRy6Gddpis" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
meyveyi çiğ tüketemeyenlerde içinde güzel bir çeşit,eline sağlık..
YanıtlaSil