Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Kasım 2012 Pazartesi

Elma tatlisi

Merhabalar!
Evdeki elmalar yenilmemekten sikayetci olunca careyi bu hafif tatliyi yapmakta buldum:-) Cok eskilerden  kalan bir lezzet, annem yapardi daha ben coooook kucukken:-)
Malzemeler:
Arzu ettiginiz kadar elma
Ceviz
Tarcin
Seker 
Su

Elmalari soyun, cekirdekleri cikartin ve biraz kayik seklinde oyunuz. Eger elmalariniz tatli ise her yarim elma icin 1 tatli kasigi seker, elmalariniz eksi ise 2 tatli kasigi seker, 1 tatli kasigi tarcin, ceviz ve 1 adet rendelenmis elmayi karistirip, teflon tavadaki elmalarin icine ekleyiniz.
Bu sekile geldikten sonra 1 su bardagi sicak suyu ekleyip, kisik ateste 15 dakika pisiriniz yumsayana kadar, eger su cabuk biterse biraz daha su ekleyin. Sonra 200 derecede ki firinin grill bolumunde 5 dakika ustu kizarana dek kizartin, soguduktan sonra servis yapiniz.
Kaymak yada mascarpone ile servis yapa bilirsiniz, bende olmadigi icin yapmadim:-)

Bu guzel Mercan Dede ile kapanis yapalim!! Halitus
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/smRy6Gddpis" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

1 yorum:

  1. meyveyi çiğ tüketemeyenlerde içinde güzel bir çeşit,eline sağlık..

    YanıtlaSil