Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Nisan 2014 Cuma

Citir borek, pratik borek

Merhabalar!
Yillardir yaptigim boregi ancak buraya ekledim, malum yogunuz bu aralar..
 Malzemeler: 1 paket baklavalik yufka, 1 adet yagli Turk peyniri, 1 adet maydanoz, 3 yumurta, 1 su bardagi sut, 1 su bardagi siviyag..
 Yapilisi..Maydanozumuzu yikayip dogruyoruz, peyniri ufaliyoruz ve karistiriyoruz.
 Baklavalik yufkamizi aciyoruz, en ust kata yarim avuc karisim serpistiriyoruz ve asagidaki gibi pile yada buzerek topluyoruz..Firin tepsisinin altina yagli kagit eklemeyi unutmayalim..Hamurumuzun hepsini bitirene dek ayni sekilde devam ediyoruz..

 Firinimizi 200 derecede isitalim..
 Yumurtaniz kucuk ise 3 adet, orta boy ise 2 adet kullanin.. siviyag, sut ve yumurtayi guzelce cirpin, boreklerin uzerine gezdirin, 200 derecelik firinda 30-40 dakika, alti ve ustu pisene kadar pisirin. Daha lezzetli, daha kalorili olsun diyorsaniz sut yerine sivi kremada ekleye bilirsiniz..( bu arada ben peynir harcinin kabina sosu yaptim, bulasiklari minimume indirme cabasindayim efemmm)

Kusak farki bu olsa gerek:)))


Yavu bingol, bir gonule sevda duserse...