Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Ocak 2014 Çarşamba

Ev yapimi Bounty cikolata..

Merhabalar!

Cikolatayi fazla sevmem desem inanmazsiniz, bir hafta icerisinde homemade chocolate olaylarina girince tabii:))
Snickersdan daha kolay ve bence daha hafif birtat..Ilk evlilik yillarimda yapardim, derindondurucuda muhafaza edilebildigi icin her zaman hali hazirda bir tatli gibi gorurdum..bu tatliyi yapmayali kesin 6 yil olmustur..
Biraz once boyle sundum ev ahalisine..

 Kizkardesim gecen hafta app atti bana, "abla, hatirliyor musun? eskiden cooook yapardin "..niyeti aldim, malzemeyi aldim ve bugun yaptim..
 Malzemeler: 5-6 su bardagi hindistancevizi, 1 adet kondense edilmis tatli sut, 100 gr sutlu cikolata, 100 gr bitter cikolata ve stretchfolie, yani mutfak plastigi, folyo.. ( eger siz sutlu yada bitter, hangisini daha cok seviyorsaniz, sadece onu kullana bilirsiniz..ben bu kombini sevdigim icin kullandim)
 Au bain marie usulu, derin bir tencereye su doldurun ve uzerine cam kap koyun, kirdiginiz cikolatalari bu sekilde eritin. Su ve cam kap birbiri ile temas etmesin, su kaynadiktan sonra altini kisin..
 5 su bardagi hindistancevizini tatli sut ile yogurun, hamur elinize yapismayana kadar yogurun ve gerekirse hindistan cevizi ekleyin. Cok fazla hindistancevizi eklerseniz pek tatli olmuyor, sutun sekeri yetmiyor, demedi demeyin..
 Folyonun uzerine eritilmis cikolatadan surun, ben fazla cikolata sevmedigim icin mutevazi bir kalinlikta surdum..
 Elinizde rulo yapin hindistancevizi hamurunu ve cikolatanin uzerine birakin
 Cikolatali taraflar birbirine degecek sekilde katlayiniz ve rulo yapiniz
 Rulo yaptiktan sonra kesiniz, kenarlarini seker ambalaji gibi bukunuz.
 Benim bu tarifeden 5 adet cikti, gordugunuz gibi ebatlari ayni degil..Gelecek olan misafir sayisina gore derindondurucudan cikartiniz. Yaptiktan sonra 5 saat derindondurucuda bekletin..
 Kullanacaginiz zaman folyoyu cikartin, keskin bir bicak ile kesiniz

En guzel bolumu ise oglumunda cok sevmesi, bu tabaktan uc parca cokaaaa yedi :))

The Quraan breaks hard hearts and heals broken hearts...

Munevver Ozdemir, Evlerinin onu yonca..


28 Ocak 2014 Salı

Tahinli patates dolmasi..


Merhabalar!
Bu yemegi anlatmaya nerden baslasam aceba? Eski gunlerden baslayayim, hani evvel zaman icinde kalbur saman icinde..ogretmenlik yaptigim donemlerde...Ogretmenler odasinda Humeyra arkadas ile konusurken bu yemekten bahsetti, yapimi cok zor geldi bana ama beynimin bir yerinde "yapmam gerekir"diye not aldim..Humeyracim gecenlerde bu nefis yemegi yapmis ve resmini paylasmis facebookta, israr edince tarifesini yazdi ama "illa gelin ben yapayim" diyerek..Bizim bir date yapabilme ihtimali var ama surer iki hafta diye dusundum ve kollari sivadim bu sabah..
Humeyraya ulasamayincca, en buyuk destek kizkardesi Zubeydeden geldi:) SAgolsun, gelip yardim etmek istedi ama bence bir blogger tarifleri kendi okuyup yapa bilmeli..duse kalka, hatalar yaparak, tadi tutturmaya calisir.. ama her islemde Zubeydeye resim appladim:) uzaklardan moral oldu..
Bizim hane cok sevdi bu lezzeti..umdugumdan guzel..insallah yapilir bolbol..Cekinmeyin sizde deneyin, hosunuza gitmezse bizim eve servis yapiniz:)

Bu yemegin isminin ne oldugunu bilmiyoruz:) Urdunlu komsularindan 25 yil once ogrenmisler Humeyralar..iyikide ogrenmisler:) Internette aradim ama google teyzem bulamadi..bir bilen varsa lutfen banada ogretsin, yoksa kalacak tahinli patates dolma diye.
 Bu resmi gorunce tabii cogumuz ic gecirdik facebookta:) Ellerine saglik Humeyracim

Gelelim malzemelere:
5 adet cok buyuk patates, 2 sogan, 500 gram shoarma eti, 2 adet limon, 2 adet tavuk bulyon, 250 gr tahin
 TEflon tavada shoarma etini ve iki ince dogranmis soganlari 15 dakika pisirin, ben tavuk shoarma eti tercih ettim..
 Orijinal tarifte patatesleri soyup, bir bicak ve kasik yardimi ile tum patatesi oymanizi tavsiye ediyor Humeyracim..ben ise daha kolay ve hizli olsun diye patatesleri ikiye boldum, iclerini oydum ve bol yagda kizarttim..
 Kizarmis patatesleri bir kagithavluda bekletiniz, fazla yaglari biraksin..Patateslerin icinide kizarttim, israf olmasin dedim..Zeyd afiyet ile yedi:))
 KAvrulmus etleri patateslere dolduruyoruz..ve derin bir borcamda yerlerini alsinlar. Sikica bir araya toplayin, sosunu ilave edince kaymamalari icin..
 Orijinal tarifte bir tavugu haslayip, suyunu kullanin diyor ama haslanmis tavuk kokusuna tahammulum yok, sevmem..Alternatif olarak 2 adet tavuk bulyonu, 2 su bardagi sicak suda erittim..icine 2 adet limonun suyunu ekledim ve 250 gr tahin. Guzelce cirpin ki poturlesmesin, 1-2 dakika cirpin..Yemekte hic ama hic tuz eklemiyoruz, shoarma baharatlarinin tuzu yeterli..
 Firina girmeden once..
 230 derecelik firinda 25-30 dakika pisiriniz..
 Humeyracim sagolsun bu resmi gonderdi, o patatesleri tum doldurdugu icin bu sekilde olmus..
 Benim patates dolmam..
Tahin limon ile karisinca cok hafifledi, oyle tahmin ettiginiz derece bir agirlik yok. Fistikezmesi sosuna benzettim, satesaus..Ben bir tum patates yedim,Hatalarla, eksiklerlede olsa kendim yaptim ve begendik, eminim ki Humeyra ve Zubeydeninkiler daha guzeldir! En kisa zamanda onlarla bir masada bulusacagiz insallah ve kuymak yiyecegiz, o zamanda onu yazarim:)

Hayat her zaman istedigini vermez insana..Ya hayal ettiklerinle yasarsin, yada yasamak zorunda olduklarinla yasamaya cabalarsin..

Umm Kulthum, enta omri..you are my life..bu yemege bu gider:)


27 Ocak 2014 Pazartesi

Kuru domates mezesi, salatasi..

Merhabalar!
Farkindayim, insallah sizde farkindasiniz, epey bir tarifeler paylastim sizlere bu ay, elhamdulillah..Kizkardesime gore sayfamin ismini, hergunebirtarife, diye degistirsem iyi olurmus.:)).Tembellik yaptim, bir suru tarife birikti, hayatimda yogunluk yokken yaziyorum..simdiden yazamayacagim gunleri dusunuyorum iste degerli okuyucum:)

 Efendimmm, iki hafta once annemde yedigim bir lezzet..kendi damak zevkine uygun bir meze hazirlamis..benimde sevecegimi biliyormus, bir buyuk tabakta benim dolabima hazirlanmis..anneler candir, Rabbim eksik etmesin hayatimizdan onlari ve dualarini..
 Malzemeler: Arzu ettiginiz kadar kuru domates ( annem Aksarayda organik domatesleri kuruttu, sahidimmm) sizde yoksa marketten kavanozlarda satilaninda alabilirsiniz, zeytingyagi icindeler.
Biber kurusu, sarimsak, maydanoz.
Yapilisi: Kuru domatesleri ve biberleri ayri kaplarda bir gece sicak su icinde bekletiniz. Sonra suzunuz, arzu ettiginiz kadar sarimsak ve maydanoz ekleyiniz, tuz ve zeytinyagini unutmayiniz. Kuru biber yok ise, aci taze biber eklemeniz mumkun. Tatli aci seklinde, yedikce yenilen bir meze..Biz Cin pilavi ile yedik..
 Evimde haslanmis yumurta ve misir ekmegi ile...
 Brunchta annemde..anneden corekler ve patates kizartmasi..anne eli degince daha lezzetli, yoksa hazir sofraya oturmak mi daha lezzetli bilmiyorum:))
efendimmm, bu aralar baskulum beni korkuttu, hemen kendime geleyim dedimmmmm...sadece dedim ile kaliyorum, annem sabotajliyor gordugunuz gibi..Garfiel durumlari yasiyorum..hava cok soguk, spor okuluna gidene kadar donarim diye korkuyorummmmm. Havalar isinsin, yuruyuse cikacagimmmmm. kendim bile inanmiyorum artik:(((


Sair derki: Sevdigini dusunen hep yanar..Mevlana cevap verir: Sevdigini dusunmeyen neye yarar..
Sevdiklerimizi dualarimizda unutmayalim insallah..

Candan ERcetin..Annem..




26 Ocak 2014 Pazar

Tahinli mercimek salatasi

Merhabalar...
Demir eksikliginde mercimek tuketilmesini tavsiye ediyor hekimler, bende bu rahatsizligimdan dolayi bolca tuketirim mercimegi. Bazen haslarim derindondurucuda hazir bulundururum, bazende konservesini alirim marketten. Bu salatayi kendim buldum, tam damak zevkime uydurdum ve hane halkida begendi..

 Malzemeler: Arzu ettiginiz kadar haslanmis yesil mercimek, 1 adet kabugu soyulmus domates, 1 adet yesil sogan, 3 yemek kasigi zeytinyagi, 3 yemek kasigi tahin, 3 yemek kasigi nar eksisi ve tuz..
 Domatesleri dograyin, soganlari dograyin ve mercimek ile karistirip uzerine tahin, zeytinyagi, nar eksisi ve tuz ekleyiniz..afiyet sifa olsunnnn

Ne guzel ozetlemisler evliligi...

Baris Manco Benden ote benden ziyade..Hakki tanitan bir parca...sabret, sakin isyan etme..dort kitaptan baslayalim istersen soze..kuldan ote, kuldan ziyade..


25 Ocak 2014 Cumartesi

Mermer kurabiye, ev yapimi Snickers:)

Merhabalar!
Bir haftadir Instagramda Tulay arkadasimizin yaptigi bu kurabiyenin furyasi yasaniyor, bende eksik kalamazdim tabii:) Ben cok sevdim bu lezzeti, ilk defa yemedim bu mermer kurabiyeyi. Fasli arkadaslarin dugunlerinde sikca yedim, tarifi istedigimde ise yapimi zor diyorlardi..kulliyen yalanmis efendim, ben bile yaptim Tulaycim sayesinde:) Facebook arkadaslarimdan talep yogun olunca hemen yaziyorum, heyecan yapanlar olmus aralarinda:)

 Bu yaziyi yaarken cayimiz iciyorum, sag ustteki kupa ile..kucuk parca snickers yedim..
 Malzemeler: 500 gr kavrulmus tuzsuz fistik, 1 paket cay biskuvi 240 gr, 1 paket kondensen edilmis tatli sut, 1 paket cikolata, 1 kutu beyaz cikolata

 Cay kurabiyesini rondodan geciriniz, ben biraz buyuk parcali biraktim ama siz kucultun..
 Fistiklari rondodan gecirip kurabiyelerin ustune dokelim
 Ustune sweetened condensed milk ekleyin ve yogurun..( Ingilizce bolumu Amerikadaki arkadaslarim icin:)
 Iki yagli kagit arasina aliniz ve bir merdane yardimi ile hamur gibi aciniz. Ben ince sevdigim icin epey buyuk actim, siz kucuk birakirsaniz 1 adet cikolata yetecek, aksi takdirde benimki gibi 2 adet cikolata gerekecek
 Firin tepsisine koydum..uzerine 2 paket eritilmis cikolatayi surdum, cikolata mikrodalgada eritilecek. Benim kurabiye buyuk ve ince oldugu icin iki adet cikolata lazimdi, diger sekilde bir cikolata yetecektir.
 Ben aceleden beyaz cikolatayi isitmayi unutmusum:) Mikrodalgada 15 saniye ilitin, bir plastik posete alin ve ucunu azicik kesin ve kurabiyenin uzerinden gezdirin.
 Sonra bir kurdan yardimi ile sekil verin..Benim beyaz cikolata ilitilmadigi icin sekillenmesi zor oldu ve boyle oldu:( Buzdolabinda 2 saat bekletin, dilimleyin ve servis yapiniz..
 Afiyet olsun, sifa olsun..snickersde yaptim yaaaa, simdiki hedefim nuts falann dermisim:)

Siz uzaya mekik gonderdiniz de bas ortusunemi takildi..Ustan Necip Fazil


Senin yazin kisa benzer by SEvcan Orhan

24 Ocak 2014 Cuma

Havuclu, kabakli bami..Cin makarnasi

Merhabalar..
Cin mutfagini severim, kendim yemek uretmeyide severim..ikisi bir arada olunca boyle bol vitaminli bir makarna ortaya cikti..Itiraf ediyorum, mutfaga girdigimde niyetim salcali fiyonk makarna yapmakti:)

 Cinden aldigim chopstickler nihayet kullanildi..1999 yilindan beri ceyizimde duruyorlar...sizin ceyizinizde ne var?
 Efendim, makarnalariniz haslansin..Diger yandan teflon tavada julyen kesme aleti ile kestiginiz 2 adet havucu soteleyiniz..2 dakika sonra 1 dis sarimsak ekleyiniz..1 dakika sonra julyen kabaklari ekleyiniz ve 3 dakika kavurunuz. Tuz atmiyoruz..



kabaklar pistikten sonra haslanmis makarnamizi ekliyoruz ve arzu ettiginiz kadar soyasosu ekleyiniz..
Servis yaparken kavrulmus susam ve kuru sogan ekledim..ever mutfaginizda varsa kavrulmus fistik ile servis yapiniz..
Biz yemege basladik ve oglum corba tabagini verdi, sonra kibarca benim tabagimi ve chopstickleri aldi..1 saat suren azimli calisma sonucu tabaktaki yemegi bitirdi..Uzak Dogu sevgisini annesinden almis dedik hanemizde:)

Hakkin rahmetine kavusmus sevdiklerimizi unutmayalim insallah...bizleri unutmayacak nesillerimiz olur insallah..

Ölü, mezarda, denize düşmüş, boğulurken imdat diye bağıran kimseye benzer. Boğulmak üzere olan, kendisini kurtaracak birini beklediği gibi, ölü de, ana baba, kardeş ve arkadaşından gelecek bir duayı gözler. Ona bir dua gelince, dünya ve dünyadakilerin hepsine kavuşmaktan daha çok sevinir. Allahü teâlâ, yaşayanların duaları sebebiyle, ölülere dağlar gibi çok rahmet verir. Dirilerin, ölülere hediyesi, onlar için dua ve istiğfar etmektir.) [Deylemî]

Ölüye, Kur'an-ı kerim, salevatlar, tesbihler okunup sevabı gönderilir, dua edilir, kurban kesilir, onun adına nâfile hac yapılır, sadaka verilir, çeşme, cami gibi yapılan hayırların sevabları gönderilir. Hazret-i Enes, (Ya Resulallah, ölülerimiz için yaptığımız dua, verdiğimiz sadaka, ettiğimiz hac gibi şeyler, onlara ulaşıyor mu?) diye sorunca, (Evet, ölülere ulaşır. Birinize tabakla bir hediye gelince nasıl sevinirse, öyle sevinirler) buyurmuştur. (Redd-ül-muhtar)

23 Ocak 2014 Perşembe

Mucver

Merhabalar!
Mevsim sebzelerini kullanmaya devam ediyorum mutfagimda. Zeyd bu aralar cok istahsiz olunca, en azindan biraz sebze yedire bilmek icin aklima mucver yapmak geldi..Esim masada mucverleri gorunce 
" evliligimizin ilk yillarinda yapardin, nerden aklina geldi? "diye sorunca guldum:) yapmak aklima gelmedi diyemedim:)
Bol sebzeli mucveri yapiniz derim..

 25 adet orta boy ucver icin malzemeler
1 pirasa, ince dogranacak
4 adet kucuk yada 3 adet orta boy patates rendelenecek
1 adet kabak rendelenecek
2 adet havuc rendelenecek
2 adet yumurta
2 su bardagi un
tuz, karabiber, 1 tatli kasigi kuru dereotu.
 Kabak, patates, havuc rendelenip bir suzgecte 10 dakika bekletilir, fazla sulari gitsin diye. Pirasa ince dogranir ve hepsi bir kaba alinir.Sonra un, yumurta, tuz, karabiber, kuru dereotu yada tazesi eklenir ve alttaki kivami alana kadar yogurulur. un eksik gelirse ekleyiniz. Sizi bilmem ama ben yemek yaparken severim kahve icmeyi, cay yada su icmeyi..Travnik kupam ile ictim.mucver boyunca aklim Bosna Hersekte idi..tekrar nasib olur insallah..
 Teflon tavaya 1 cay bardagi siviyag ekleyin ve isitin. Bir kasik yardimi ile mucverleri tavaya koyup yassitin ve alti kizarana kadar orta ateste kizartin. Ben sekillerin guzel olmasi icin pilav icin kullandigim cemberi kullandim..
 Kizaran mucverleri cevirin, diger taraf kizarana kadar pisirin..
 Sarimsakli yogurt ile servis yapiniz. meze olarak, ara sicak olarak servis yapiniz..Afiyet sifa olsun!


Umutsuz kapilar vardir acilmaz. Rabbimin kapisi buyuktur kapanmaz.Sen umudunu kaybetme, Rabbim kulunu unutmaz..

Dun aksam bu satirlari okurken, imanimizin tazelenmesinin gerektigini hatirladim..hatirlatan dost, mutesekkurum sana..

Erkan ogur..Zeynebim..butun Zeyneblere gelsin...